Dit verzin ik niet!

0

Stel u heeft hartklachten en na een hartkatheterisatie blijkt dat u een ernstige vernauwing in de kransslagader heeft. U moet gedotterd worden en er zal een stent geplaatst worden. De cardioloog bespreekt de procedure met u en er wordt en datum voor opname en operatie vastgesteld. Aan het einde van het gesprek krijgt u een receptje mee: of u de katheter met dotterballon en stent nog even zelf wilt ophalen bij de apotheek, want die hebben ze niet in huis.

Dan vraagt u de cardioloog toch of hij van de pot gerukt is, of niet?

Zo keek ik de co-assistent op gynaecologie dus ook aan, toen hij mij een recept voor een spiraaltje gaf.

“Mag ik zeggen dat ik dit raar vind?” vroeg ik hem voorzichtig. Ja dat mocht ik zeggen. Hij vond het zelf ook raar en belachelijk zelfs, maar de zorgverzekeraars willen het zo. Ik wist niet wat ik hoorde!

Om mij maar even voor te bereiden op wat ik ging ophalen bij de apotheek, vertelde hij mij dat ik een pakket zo groot als het bouwpakket van een IKEA-kastje zou mee krijgen. Daar moest ik niet van schrikken. In het pakket zit namelijk ook de applicator en uiteraard een hoop lucht. En dat moet dan een week bij mij op de keukentafel liggen, en ik moet het meenemen bij de volgende afspraak.

Het lijkt gotver wel of ik een klus op werkspot heb gezet, waarvoor ik zelf materialen bij de bouwmarkt moet ophalen.

Toen ik die middag bij de apotheek kwam (ik moest er toch zijn), bleek het heel normaal te zijn dat ik een spiraaltje kwam ophalen. Ze hadden het zelfs op voorraad. Het pakket viel qua  grootte erg mee. Dit IKEA-kastje is net aan groot genoeg voor een poppenhuis. De assistente vertelde me dat de mirena-spiraal in zo’n belachelijk grote verpakking zit. Het ouderwetse koperspiraaltje wordt in een bescheidener formaat verpakking geleverd.

Op de envelope staat echter wel dat de verpakking alleen door een arts geopend mag worden en dat beschadigde verpakkingen niet gebruikt mogen worden. Kortom het hele ding heeft niets bij mij te zoeken maar toch ligt het stof te happen in mijn huiskamer, omdat de verzekering dat goedkoper vindt. Hoe diep kunnen we met z’n allen zinken?

WP_20160204_024

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: