Discriminerende belediging

0

 

ClkerFreeVectorImages / Pixabay

Leuke titel. Gevonden in het Wetboek van Strafrecht. ( ik meen artikel 137 c/g)
Dat stemt mij tot nadenken. Is een discriminerende opmerking per definitie een belediging en is een belediging per definitie discriminerend ? Ik vind het een raar artikel. Ik snap direct waarom het zo verdomd moeilijk is om je te weren tegen beledigingen die wel of niet discriminerend bedoeld zijn of vallen onder de vrijheid van meningsuiting.
Daarbij ook nog in oogschouw nemend dat de vrijheid van meningsuiting belangrijker wordt gezien, dan het anti-discriminatie artikel.

Vrijheid van meningsuiting. Groot goed. Jaja. Doet me denken aan het boekje van Geert Mak, “Moet Kunnen”. Alles moet kunnen tegenwoordig.
Lekker grof al je ongenoegens uitstorten. Meestal anoniem.
Dan mag je vooral niet zeggen dat dit nodeloos beledigen is, want dan krijg je direct een mep met ‘het vrijheid van meningsuiting’ fenomeen.

Ik ben de laatste vijf jaar niet meer zo vaak beledigd en gediscrimineerd als misschien al die jaren ervoor. Laatst sprak ik nog met een collega, die echt ontdaan was over het feit dat ik vertelde nooit hand-in-hand te lopen met mijn vriendin. “Is Nederland dan zó intolerant ?”vroeg ze. Ja, helaas wel. Helaas wordt het weer erger. Het woord homo, pot, manwijf, hoer, tiert weer welig in de wandelgangen, op twitter, in het voetbalstadion, op school.
En zelfs bij cabaretiers, die het nodig vinden om een zekere Turkse minister te beledigingen, maken er een wedstrijdje van er sprake is van een geitenneuker, een homo, of gewoon een anaal pijp contact.

En pas, hoorde ik vier jonge jochies tegen elkaar schreeuwen,” he joh, wil je mij geen geld lenen ?? Neuk je moeder! Doet ze voor 50 cent.”
Jaja, hoor ik u zeggen, de jeugd, vaak weten ze niet eens wát ze precies zeggen. Nou, ik denk van wel. Ze horen namelijk niet meer anders, op t.v., op de straat, thuis, op Facebook, op whatsapp.

Eerlijk gezegd ben ik er wel klaar mee, met dat ‘moet kunnen’ want….. vrijheid van meningsuiting principe.

Wat wil jij dan Em ?
Ik wil dat iedereen een poos zijn bek houdt!

En dat wilde ik dan even kwijt.

 

Afbeelding: ClkerFreeVectorImages / Pixabay

 

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: