De windmolentjes man

1

Lopen_met_molentjes_klein

De windmolentjes man. Zo noem ik hem altijd. Ik weet niet hoe hij echt heet. Ooit heeft hij weleens in de krant gestaan met naam en toenaam, maar dat vergeet je makkelijk.
De windmolentjes man rijdt al sinds jaar en dag met zijn fiets door de ganse polder. Niet zomaar een fiets. Nee, overal waar de bagagedrager, stuur, trappers, en spaak het toelaat, heeft hij er windmolentjes aan vastgemaakt.
Deze man fiets stad en land af, gehuld in een blauwe overall, fleece jack erover heen en klompen aan de voeten. De windmolentjes zijn draaibaar, heeft hij voor de wind dan wordt het als een soort fok opgetuigd en gaat hij lekker hard.
Is het wind tegen dan zorgen de windmolentjes achter op de fiets, voor extra power vooruit. En ja, ik dacht het ook altijd, deze man zal zelf wel ooit een klap van een molentje hebben gehad. Niets is minder waar. Deze man blijkt een gepensioneerd Hoogoven man en er wordt zelfs gefluisterd dat hij ingenieur zou zijn.

Hoe dan ook, fietsen is zijn lust en zijn leven. Echter, een jaar had ik hem niet meer gezien. Eerst dacht ik, hij heeft zijn fiets en de windmolentjes aan de wilgen gehangen. Of zijn vrouw ( ja, die heeft hij ook !) heeft hem eindelijk gesommeerd eens thuis te blijven.

Maar deze week zag ik hem weer.
Tijdens mijn hardloop rondje haalde hij me rustig, maar gestaag in met de fiets. Onmiskenbaar in zijn overall en met de klompen aan.
Maar zonder windmolentjes.
In plaats daarvan hing er zo’n berucht en beroemd kastje onder de bagagedrager. De windmolentjes man is elektrisch gegaan !!

En toch, toch heeft hij zich niet overgegeven. Toen hij me inhaalde met een snelheid van 8 kilometer per uur, wist ik het! Hij vertikt het vast om de accu aan te zetten.

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

1 reactie

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: