De volgende stap

1

wpid-img_20150605_135537
Nog even en dan is het zover, een volgende stap in mijn leven en niet zomaar een stap! Samenwonen met mijn lief in de stad waar ik me echt thuis voel. Er is veel gebeurd de laatste 5 jaar, van een alcoholist die zich met grote verhalen staande hield in het kroegleven via een dakloze die probeerde weer een richting te vinden en zichzelf weer vond naar een zelfbewust iemand die weer lief kan hebben en liefde durft te ontvangen.

De periode dat ik afhankelijk was van drank en leven in de kroeg duurde maar liefst 15 jaar, 15 jaar waarin ik veel heb gezien en alles wat ik had en lief had vernietigde. Bewust? Hoe meer ik er aan denk, kom ik tot de conclusie dat het zo heeft moeten zijn. Alles afbreken om sterker terug te komen. Natuurlijk heb ik dat terug komen niet alleen gedaan maar met hulp van een aantal mensen die me nu zeer na aan het hart staan.

Geert, mijn overleden vriend, de man die me onderdak gaf en met wie ik veel gedronken, gelachen, gehuild en gepraat heb. De eerste dag bij Geert leerde ik Joost kennen. Joost was de begeleider van Geert en zou later een grote rol gaan spelen in mijn leven. Na een ruzie moest ik weg bij Geert en klopte bij mijn ex en dochter aan, ik mocht blijven onder voorwaarde dat ik zou stoppen met drinken. 12 februari 2012 de laatste dag dat ik dronk!

Emmaus was de volgende stap. eerst Emmaus Feniks in Tegelen. Harry, Marja, Jeroen en Door gaven me de kans weer iets te betekenen. Ik mocht iedere dag koken voor 30+ mensen en deed dat met liefde en plezier en werd weer gewaardeerd. Harry een kritische man wat eten betreft gaf me dagelijks complimenten. Ik zou graag nog een keer met hem face to face praten over allerlei zaken. Emmaus Perspectief in Roermond was de volgende waar ik vanaf dag 1 bij betrokken was, in een maand tijd hebben we met Jeroen, Door en Edje een winkel, een woonboerderij en alles erom heen opgezet. Lange dagen en korte nachten, maar man wat hebben we iets neergezet.

Het werd tijd om door te gaan en via Housing First kreeg ik een huisje in Reuver, mijn eigen plek weer. Ik was als een kind zo blij en vastberaden weer de draad op te pakken. Schulden aanpakken, rust krijgen en werk zoeken. Ik kwam Joost weer tegen en Joost hielp me in het zadel. Via vrijwilligerswerk bij de ECI Cultuurfabriek in Roermond naar VanAnaarBarry en Schoonmaakbedrijf Lutgens. Joost is naast een vriend ook mijn collega nu. De 2 bedrijven worden gerund door 2 broers, Kevin en Barry, 2 mannen die me een kans gaven en waar ik nog steeds iedere dag met veel plezier voor werk. Kanjers zijn het die met hard werken een mooi bedrijf hebben opgebouwd en ik ben trots er deel van uit te maken.

In 2012 ben ik weer actief gaan twitteren en dan komt er ineens in augustus 2013 een ster je TL in…niet zomaar een ster maar een @Morgen5ter. Deze dame intrigeerde vanaf dag 1 en na veel maanden van mail en dm verkeer kwam er een date, een frietje eten in Nijmegen en een eerste zoen om 16.48 op perron 3B…..verkocht was ik. Daarna waren we onafscheidelijk. DM, App, Mail door de week en samen in de weekenden, Limburg en Haarlem, ik kan de weg dromen.

En nu gaan we samenwonen, Méri heeft een nieuwe baan in het oosten en voor mij is het qua werk ook makkelijker om van daaruit te pendelen. Ons nieuwe huis wordt onze plek waar we een nieuw hoofdstuk, nee een nieuw boek, gaan beginnen. Een huis waar een ieder zich welkom moet voelen en waar wij ons thuis gaan voelen. Samenvoegen van spulletjes en inrichten. Het wordt ons House of Love.

Voor jullie geldt, kom je langs bovenstaande voordeur? Trek aan de bel en voel je welkom want ook jullie hebben er toe bijgedragen dat ik sta waar ik sta. Dankjewel voor alle steun, alle commentaren, alle likes, alle tweets en alle lieve woorden! Ik hoop dat er nog veel zullen volgen!

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

1 reactie

  1. Frank,
    Ik weet niet of je altijd zo open bent geweest, maar je verhaal raakte me wel. Je bent door een heel diep dal gegaan, en je hebt heel diep gezeten, maar……. door de mensen om je heen en je eigen instelling ben je er weer boven opgekomen. Ik heb diep respect voor je openheid hierin en ook dat je het niet mooier/slechter gemaakt hebt dan het was. Ik kan alleen maar zeggen heel veel geluk en voorspoed toegewenst voor de rest van je leven want dat heb je nu wel verdiend, samen met je nieuwe vriendin.

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: