De held van Beiroet

1
foto via nu.nl

foto via nu.nl

Nu de hele westerse wereld rouwt en zich boos maakt over de verschrikkelijke aanslagen in Parijs, zou je bijna vergeten dat donderdag 12 november in Beiroet ook een dubbele zelfmoordaanslag in naam van IS werd gepleegd. Bij deze aanslag vielen 43 doden en bijna 200 gewonden.

Het aantal slachtoffers had echter veel hoger kunnen liggen, maar bleef beperkt omdat een man, Adel Termos, de tweede zelfmoordterrorist zag en weg wist te duwen bij de menigte.

Adel Termos was op het moment van de de aanslag met zijn dochtertje op de markt in Bourj al-Barajneh.

Het was druk op dat moment. Toen de eerste zelfmoordterrorist zijn bomb-belt liet ontploffen, brak er paniek uit. Mensen verzamelden zich om de plek van de explosie.

Voor zich zag Adel een man op de geschrokken mensen menigte aflopen. Hij had ook een bomb-belt om en was klaar om hem af te laten gaan. In plaats van op de vlucht te slaan, rende Adel op de man af, en duwde de zelfmoordterrorist weg van de mensen. Terwijl hij de zelfmoordterrorist omver duwde ging, bracht deze de bomb-belt tot ontploffing. Adel kwam door de ontploffing om het leven.

Met zijn heldhaftige daad redde Adel tientallen, misschien zelfs wel honderden levens.

foto via https://www.facebook.com/profile.php?id=100010413541515&fref=ts

foto via https://www.facebook.com/profile.php?id=100010413541515&fref=ts

 

Bronnen:

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/4186958/2015/11/15/Man-betaalt-ultieme-prijs-voor-heldhaftige-daad.dhtml

http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/11/deze-vader-nam-razendsnel-een-beslissing-die-hem-het-leven-kostte-maar-honderden-mensen-redde/

http://www.telegraaf.nl/buitenland/24745406/__Libanese_held_redt_levens__.html

http://www.nu.nl/algemeen/4163715/tientallen-doden-en-gewonden-aanslagen-in-beiroet.html

 

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

1 reactie

  1. Ik heb het ook al via Facebook laten weten: deze man heeft het Eeuwige leven op Facebook. Zijn leven redde vele anderen het leven! Real HEROES are…. ordinary people doing extraordinary things..

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: