De favoriete dingen van Saskia: Kneuterkont

0

Omdat ik momenteel weer even helemaal onpasselijk wordt van het nieuws, even weg van het wereldniveau.

Ja! ik ben echt een super “kneuterkoningin”!  Wat dat betreft kijk ik alweer uit naar de herst en de winter.  Gezellig en warm binnen, met een lekker warme kop thee, of koffie, of chocolademelk. hmmmm!   En het liefst nog met een vuurtje erbij, met de bijbehorende knettergeluidjes..  Net als vroeger.
Dat je dan een uur had gefietst van school naar huis, dat het dan dat hele uur zo hard regende, dat een verzopen kat genoemd worden nog een compliment zou zijn!… En dan thuiskomen…  je kleren uitwringen,  douchen, lekker droge kleren aan, en dan stond daar zo’n enorm grote stoel voor de kachel.  M’n moeder had dan al lekker thee gezet, en dan kon je daar heerlijk opwarmen.  Dan voel je je toch een koning!  Of dat je hartje winter ’s avonds binnenkomt, en weet dat je niet meer de deur uit hoeft.
En hoe fijn is het, als je in de zomer de hele dag buiten bent geweest, lekker in de zon, en dan breekt er ’s nachts onweer los als je lekker in je bed ligt.  Daar kan ik écht van genieten.

Lekker doezelen in je bed is trouwens ook heerlijk! Dat je weet dat je de komende uren even niets hoeft.  Je hoeft even naar niemand te luisteren, niet op te letten, gewoon even het hele systeem uit. Niemand verwacht iets van je…
Zelf bijvoorbeeld Sushi maken en het daarna lekker kunnen opeten!  Of als je iets anders zelf hebt gemaakt. Dat moet dan ook wel goed gelukt zijn natuurlijk anders was het pure tijdverspilling.  Een boek of tijdschrift dat je graag wilt lezen, en dat dan nog helemaal ongeschonden voor je ligt. Klaar om erin te duiken.

Of, de familie aangelegenheden met de feestdagen.
Lekker uit eten, of wat drinken met vrienden, to the movies!! Of dat je thuis lekker een filmavondje houdt inclusief popcorn en bijbehorendheden. Nieuw ontdekte mooie liedjes die je kunt luisteren als je daar ineens zin in hebt!
In het weekend niet om 6.30u op hoeven staan.   Of wel heel vroeg op moeten staan, maar dat dat is omdat je op vakantie gaat. Dan vind ik dat hélemaal niet erg!!

Misschien is het allemaal heel burgerlijk en saai, maar ik kan het niet helpen. Ik heb dit altijd al gehad.
Als ik dan zo weer het nieuws zie en hoor, bedenk ik me dat er zoveel mensen zijn die zelfs dit soort dingen niet hebben om van te genieten. Dan voel ik me altijd weer schuldig.  Maar het enige dat ik kan doen, ís er dan ook maar ten volle van genieten. En er gebruik van maken zolang het allemaal kan. Wie weet komen we nog eens in een oorlog terecht, of vergaat de wereld toch een keer echt, zoals nu weer wordt voorspeld voor eind september.  Ik stel niks uit. Nu genieten en niet wachten op later. En het begint zoals altijd met de kleine dingen.

Wij gaan nog even een fimpje kijken!

Tea-Cosy-3

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: