DE DONKERE RANDJES VAN RACISME

1

RACISME.

Bestaat er één begrip meer uitgehold dan dit?

 

Met het vertrek van de gefrustreerde oogklepcolumniste Seada Nourhussen bij de fabeltjeskrant Trouw is de discussie weer eens opgelaaid.

Ze stopt omdat ze “negatieve reacties” op haar doorgaans hatelijke rassenvraagstukken krijgt. OH REALLY… WTF! De zwartgalligste snowflake in dienst bij Trouw, die er een sport van gemaakt heeft om mensen zonder kleur af te schilderen als gore misogyne slavenhandelaren zonder scrupules krijgt weerwoord van lezers? Waar heeft ze het allemaal aan verdiend?

 

Je mag overigens gerust wat vraagtekens plaatsen bij het waarheidsgehalte van de kritiek die zij ontvangen zou hebben. Steevast Hollandse Kaas-namen die dan de meest triviale statements en debiele bedreigingen maken? Ik ken best veel mensen op Twitter die onder een valse vlag graag wat olie op hun eigen vuurtje gooien. Ze doen zich bijvoorbeeld voor als PVV-er en reageren met absurde tweets vol taalfouten om de frame te bevestigen.
Zo ken ik ook veel doorgesnoven mensen die zichzelf hatemails sturen om zo hun slachtofferrol als gestalkte Limburger veilig te stellen maar dat is een ander verhaal.

Parodieaccounts doen trouwens ongeveer hetzelfde, en hoe opzichtig of hoe grappig bedoeld ook; veel mensen trappen er met open ogen in.

 

De échte boosaardigheid zit vaak een niveautje hoger. Wie heeft er belang bij dat mensen tegen elkaar worden opgezet, door troubled minds een podium te bieden, om zo hun jeukend gif te spuien? Wie heeft er belang bij rumoer en ophef? Meer oplages? Meer lezers? Meer advertenties en dus meer geld en macht? Ik heb hier al eens aandacht aan besteed bij het ontmaskeren van een Deventer haatrapper. Ophef doet nu eenmaal verkopen.

 

De evolutie dwingt ons telkens tot nieuwe inzichten te komen, en hoewel een enkeling in zijn hopeloos verwarde genenpool is blijven steken, erkent ieder zinnig mens dat we allemaal evenveel recht op een stukje aarde hebben, ongeacht onze huidskleur. Een religieuze afwijking, debiele ideologie, bizarre mentaliteit of dubieuze overtuiging is natuurlijk nog wel een dingetje.

 

Het is beter vertoeven in landen die zich wat eerder in de jaartelling hebben ontwikkeld dan in andere shitholes op aarde, dat wel. Waarom iemand die hier woont en floreert dan toch zo klaagt is mij een raadsel. Seada zou, net als iedereen hier, god op haar blote knieën moeten danken dat ze hier woont.

Dat we onderling zo van uiterlijk verschillen blijft voor mij ook een groot vraagteken. Ik zou het anders hebben ontworpen. Volgens de wetenschap stammen we echter allemaal van primaten af (behalve @jasperklapwijk want die stamt van Adam óf Eva af, zegt ie. En van @Bartfeikens weten we het simpelweg niet). Ik heb zelf niet gekozen om roomblank te zijn met hier en daar een dotje haar. Ik heb ook nooit ergens een keuze in gehad of mogen meepraten. Mijn neus is daar bijvoorbeeld een sprekend voorbeeld van. (Oh, voor ik het vergeet: Ik wil bij dezen die ene fors geschapen primaat nog wel even bedanken voor zijn DNA, thanks, wij zijn er blij mee!)

 

Een platte brede neus zoals die van Nourhussen zal op enig ogenblik in de geschiedenis vast een functionele relatie met de omgeving hebben gehad, ik denk zelf dat de vorm een rol gespeeld heeft bij het ademhalen (bij de mijne wel!) We moeten in ieder geval leren om verder te kijken dan onze neus breed is, denk ik dan. YOU GO SEADA!

 

Met z’n allen! Samen ertegenaan, want nog even en dan zijn we allemaal knechten van een ongekozen overheid. (beware: Rutte goes Europe, Mark my words) Kijk niet naar achteren maar naar voren. Zet je Jan Dijkgraaf- newspaperboy-flatcap op, stop met scheren en trek je gele hesje aan! VERZET JEZELF! 15 miljoen mensen op dat hele kleine stukje aarde die schrijf je geen rassenwetten voor, die laat je in hun waarde.
Onze generatie is verantwoordelijk voor de toestand in de wereld zoals die zich nu ontwikkeld, het verleden is history. De zwarte slavernij is allang afgeschaft en voor de wet is iedereen gelijk. We hebben in Nederland alleen nog loon- en/of seksslaven Met dat gegeven zijn wij, the Dutch privileged, geboren. Wij zijn allemaal nazaten van de diversiteit-aanhangers die in 1863 de slavernij hebben afgeschaft! (Oké, dat was vanwege een handelsoverschot weliswaar 30 jaar ná de Britten, maar toch!)

Heb elkander lief!

 

Namens mij en mijn Duitse vriendin Mbeki Kwakuzulu en haar hele boerenfamilie wens ik iedereen alvast een fijn Winterfeest enne…KAP GEEN BOMEN MENSEN!!!

 

Kusje!!

Henk Sinatra, cabaretier

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

1 reactie

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: