Dag van de arbeid; voor niets gaat de zon op

0

Het is de Dag van de Arbeid vandaag. Wat een toeval dat ik juist vandaag weer het gevoel heb steeds wild om mij heen te  moeten schoppen om mensen er van bewust te maken dat alleen de zon voor niets opgaat. Dat niemand onbeperkt alles voor niets kan doen.

U kent hem of haar wel, De Kleine Zelfstandige. Degene die hard werkt voor weinig. Degene die een dure opleiding heeft gevolgd, veel ervaring heeft opgedaan door alles aan te pakken wat op het pad kwam. Degene ook die blijkbaar nog al eens vergeet te melden dat ze niet aan het hoofd staat van een liefdadigheidsinstelling. Eigen schuld dus blijkbaar dat ik weer eens het gevoel heb grotendeels misbruikt te worden.

Waar aan het begin van mijn werkzame leven deze mentaliteit al begon te groeien in het bedrijfsleven, is het nu ook gemeen goed geworden onder particulieren. Je gaat er tegenwoordig blijkbaar op voorhand vanuit dat een geleverde dienst gratis is, tot het tegendeel bewezen is. En als er al iets is afgesproken moet dat ‘tegendeel’ trouwens constant herhaald worden. Liefst schriftelijk, in veelvoud via de app en dagelijks mondeling want anders vergeet je gemaakte prijsafspraken voor het gemak of probeert er nog goedkoper vanaf te komen dan je al was.

‘Oh, ik heb nu geen geld… We hadden toch een tientje afgesproken..?’ Nee. Dat hadden we niet. En vervolgens schaam ik me misplaatst omdat ik het gevoel heb te moeten zeuren om geld.

Maar waarom schaam IK me eigenlijk? Ik heb mijn eind van de afspraak keuring gehouden.

Het is vandaag de Dag van de Arbeid. Ga jij je eens lekker schamen dat je die niet wilt betalen!!

Alexas_Fotos / Pixabay

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: