Briefje aan Marck Burema

2

Beste meneer Burema,

Mag ik meneer Burema zeggen? Ik weet dat u liever bekend staat als Pritt Stift, maar aangezien we nooit geknikkerd hebben, wil ik u niet zomaar gaan tutoyeren en bij de voornaam aanspreken. En bij meneer Stift heb ik een beeld dat volgens sommigen goed bij u past, maar daar wil ik het verder niet over hebben.

Ik ben me bewust van het feit dat u mij toch niet gaat lezen, aangezien u mij na enige kritiek op een van uw minder virtuoze posts geblockt heeft. Maar ach, Frans Timmermans leest de briefjes van Jan Dijkgraaf ook niet, dus wat maakt het uit.

Voor de vorm en om te zorgen dat ik niet helemaal uit mijn nek klets, daar ben ik namelijk goed in, heb ik u even gegoogled. U zal blij zijn dat ik niet veel informatie over u heb kunnen vinden. Behalve dat u in het verleden voor de VARA en de Volkskrant heeft gewerkt. Maar nadat u er achter kwam dat u zich toch meer aangetrokken voelde tot het roze dan tot het rood, richtte u met enkele anderen het weblog GeenStijl op. En over dat weblog wil ik het even hebben.

Allereerst vind ik dat de naam van uw weblog uitermate goed gekozen is en dat het onderschrift nog beter is gekozen. Het zegt precies wat je van de berichten op de website mag verwachten. Wat ik dan echter niet zo goed begrijp is dat u en uw medewerkers zo ontzettend verontwaardigd zijn over de actie van Rosanne Hertzberger. Ik bedoel die had u toch na 14 jaar succesvol nodeloos kwetsen wel een keertje aanzien komen?

Een man met uw genialiteit kon toch wel bedenken dat minimaal één van de mensen die u op tendentieuze en ongefundeerde wijze nodeloos heeft gekwetst een keertje terug zou slaan? En net zoals u, weet deze dame dat ze u juridisch niets kan maken. Want u verkondigt op uw weblog slechts meningen en geen waarheden. Het ergste wat u hooguit doet is suggesties van waarheden wekken. Daar schijnt u volgens sommigen zelfs een meester in te zijn. Dan is het toch logisch dat ze u op een andere wijze probeert aan te pakken?

Natuurlijk is het niet eerlijk dat ze via uw adverteerders de poten onder uw stoel vandaan probeert te zagen, maar was het eerlijk van u Jelmer Siljee aan te vallen? Om maar even een voorbeeldje te noemen? Bovendien lijkt u voor andere methoden niet gevoelig. U voert de beledigingen en lastercampagnes meestal nog een beetje op als u weerwoord krijgt. Dus u laat uw tegenstanders weinig keus.

Ik vind het een beetje raar dat u en uw medewerkers als een stelletje kleine kinderen gaat zitten jammeren als u op uw gedrag wordt aangesproken. Dan gaat u ineens zitten huilen dat u ook maar een eerlijke hardwerkende blogger bent. Terwijl u donders goed weet waar u mee bezig bent op GeenStijl en dat dat zich ook een keertje tegen u kan keren.

Dus meneer Burema, wordt het niet eens een keertje tijd dat u en uw medewerkers een paar ballen gaan kweken en de gevolgen van uw gedrag neemt als een man en niet als een sneuneus. GeenStijl is inmiddels een volwassen website en zo mainstream dat zelfs de Efteling bij u adverteert. U bent niet zielig. Gedraag u dan ook niet zo.

Ik wil graag afsluiten met twee doodoeners van gezegden. Misschien kent u ze nog niet:

  • Wat u niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet.
  • Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten.

Denk er eens rustig over na en doe er uw voordeel mee.

Groetjes

Kris

 

P.S. Ik vind het eerlijk gezegd eerder vreemd dat adverteerders als defensie überhaupt bij u adverteren. Want dat zijn toch instanties waarvan u zelf toch ook wel een klein beetje vindt dat ze politiek correct moeten zijn? Die gasten moeten tenslotte ons land en onze normen en waarden verdedigen. Ja toch? Niet dan?

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

2 reacties

  1. Ik ken heel die meneer niet moet ik bekennen en GeenStijl bezoek ik nooit. Ik heb dan ook weinig inhoudelijks te melden – maar dat schijnt tegenwoordig normaal te zijn – zodat de vraag gesteld mag worden waarom ik dan in hemelsnaam reageer.
    Nou ja, gewoon omdat ik het stukje prima en lekker geschreven vind.

    • Dank je wel voor het compliment Mies.
      Marck Burema a.k.a. Pritt Stift of kortweg Pritt is de hoofdredacteur van GeenStijl. Hij treedt vrijwel nooit op de voorgrond vandaar dat bijna niemand hem kent. Maar als hoofdredacteur is hij wel de eindverantwoordelijke voor de berichten op GeenStijl. Vandaar dat ik de brief aan hem gericht heb.

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: