Brief aan Kees Kraaijeveld: De domme- ideeëntrommel van Kees

0

Kees Kraaijeveld heeft weer gesproken. In zijn column van 22 mei 2015, gaat hij door op zijn stelling dat het huidige PGB-systeem ten grave gedragen moet worden. Hij komt met dé oplossing. Het trekkingsrecht moet volgens hem overgedragen worden aan de gemeenten en de zorgkantoren, zodat de SVB van deze taak ontslagen kan worden. Hoewel hij erkent, dat de gemeenten dat waarschijnlijk niet aankunnen, denkt hij dat dit wel binnen een jaar mogelijk moet zijn.

Ik begin me af te vragen waar deze columnist zijn informatie vandaan haalt? Of zou hij gewoon maar iets horen en dan zonder enige kennis van zaken achter de pc kruipen?

Beste Kees, de uitvoering van het trekkingsrecht overdragen naar de gemeenten en de zorgkantoren, is zo ongeveer het domste en meest geldverspillende idee dat ik tot nu toe gehoord heb. Ik zal je uitleggen waarom.

Het was namelijk al jaren mogelijk je salarisadministratie te laten doen door de SVB. Je sloot een arbeidscontract af met je zorgverlener, dit stuurde je dan op samen met de andere benodigde machtigingsformulieren en een kopie van het paspoort van de zorgverlener. Als ze waren verwerkt, kon je via internet of via de declaratieformulieren de gewerkte uren doorgeven. De SVB zorgde dan voor de afdrachten, de loonstroken en de uitbetalingen. Het geld werd afgeschreven van de rekening van de budgethouder en minus de afdrachten gestort op de rekening van de zorgverlener. In feite is er voor de zorgverleners in loondienst niets veranderd. Alleen het rekeningnummer, waar het geld vanaf geschreven wordt is veranderd. Een soortgelijke service bestond ook al voor de freelance zorgverleners. Wat er nu nog in het in het systeem moest worden toegevoegd, was de mogelijkheid tot het indienen en verwerken van rekeningen van zorginstellingen. Dit moet voor een afdeling IT toch geen onmogelijke opgave zijn, lijkt me.

De SVB beschikt dus over een werkend computersysteem voor salarisadministratie en heeft er ook al jarenlange ervaring mee. Het zou dus ontzettend dom en zonde geld zijn om dit naar de prullenbak te verwijzen. Om het vervolgens over te dragen naar de gemeenten en zorgkantoren, die de middelen en de mensen niet hebben? Beste Kees, als econoom zou je toch beter moeten weten. Dat is geen problemen oplossen, maar ze creëren.

Waarom gaat het dan toch zo fout, hoor ik je vragen.
Het antwoord moet bij de beleidsmakers en politici gezocht worden. Die waren zo gebrand op een snelle invoering, dat alles in één keer moest veranderen. En dan bedoel ik ook echt alles. De voorbereidingstijd was voor de budgethouders een half jaar en voor de SVB slechts enkele maanden langer. Alle contracten moesten opnieuw opgemaakt en gecontroleerd worden. En dat moest gebeuren in het tijdsbestek van een half jaar. Dit is op papier best een redelijke termijn, maar elke gedragskundige kan je vertellen dat dat niet gaat werken. Je kunt op je vingers natellen dat de grootste berg contracten en aanvragen de laatste maand binnen komen. Daar zit je dan als SVB-medewerker, vlak voor kerst, met en puist werk die je voor maart niet verwerkt hebt, maar die wel 1 januari klaar en werkend moet zijn.

En dan ontstaat er paniek.
Contracten zijn niet verwerkt, opting-in verklaringen zijn nog niet ontvangen, kopieën van identiteitsbewijzen zijn kwijt en mensen worden niet uitbetaald. Er wordt gebeld, te veel gebeld. De telefoonlijn raakt overbelast en het Servicecentrum PGB is weken niet bereikbaar. Binnen de SVB probeert iedereen als een gek zo snel mogelijk alles in te voeren en dus er worden fouten gemaakt. Formulieren worden verkeerd verwerkt, half verwerkt of niet verwerkt. Tot overmaat van ramp raakt het computersysteem ook geregeld overbelast. Als oplossing wordt er uitzendpersoneel aangetrokken. Die weten echter van toeten nog blazen.

En zo ontstaat er een PGB-alarm!

En dan komt Kees Kraaijeveld en die stelt voor het wiel opnieuw uit te vinden, en komt met een idee dat schreeuwt: ‘n Nog grotere puinhoop!

Kees, je hebt er geen snars van begrepen.

Het trekkingsrecht moet gewoon bij de SVB blijven. De oplossing is veel simpeler dan met nieuwe ideeën lopen strooien. Gewoon systematisch de contracten en formulieren per cliënt invoeren. En ja dat kost tijd, maar dat wist iedereen al, zelfs de Staatssecretaris. Maar die is gezwicht voor de politieke druk en dat heeft gezorgd voor deze bende.

En die flauwekul, van de hoge heren met hun chantage-tweets en hun onzinnige beloftes? Hoe durven ze!
Geef die mensen een voorschot, en achter die computer met je verwende kaderreet! Aan het werk, net als de rest van de medewerkers van de organisatie. Jullie mogen pas weer kaderen en vergaderen als alles is verwerkt en iedereen is uitbetaald. Een goede kapitein laat zijn schip ook niet zo maar zinken, waarom jullie managers wel?

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: