Bouwvakkerblues

1

Stiekem vindt elke vrouw het grappig: nagefloten worden door het bouwvakkersgilde. Of je nu 16 of 46 bent, het is een bijna soort van erkenning van je bestaan als vrouw. Als je niet nagefloten wordt besta je niet. Een staat van dodelijke onzichtbaarheid die echt geen enkele vrouw wil bereiken.
Jarenlang ben ik niet met dit illustere gilde geconfronteerd, ik leidde een rustig en beschut leven ver van lichtontvlambare manspersonen, mezelf er totaal niet van bewust dat mijn uiterlijk aan het veranderen was.  Met mijn hoofd vol jeugd bleef ik in mijn gedachten dezelfde.
Om de een of andere reden groeit je zelfbeeld dus niet mee met je lijf. En kijk je op een ochtend in de spiegel naar een vrouw die je helemaal niet meer herkent. En erger nog: bouwvakkend Nederland kijkt ook naar een vrouw die ze niet meer als dusdanig herkennen!
Met mijn neus op die feiten werd ik gedrukt toen ineens zowel bouwvakkers als stratenmakers in mijn ingeslapen straatje neerstreken. Was daar niet iets mee, vroegah, lang geleden? Wat deden ze toen ook al weer als ik langsliep? Ow SHIT! Spijkerharde bewustwording! Wat kan je daar depri van worden!
Kritisch in de spiegel gekeken viel de conclusie op dat moment nog wel mee: paar kilootjes eraf, kleurtje in het haar, betere BH. Er was wel een plan van aanpak te bedenken waardoor de echte ouwetangenuitstraling nog even vooruitgeschoven kon worden naar een later tijdstip in het leven. Aan het werk dus!
Zelf niet ontevreden over het uiteindelijke resultaat heb ik het getest. Gemeen als ik ben wilde ik nog even die prachtige bak proefkonijnen die gratis en voor niets in mijn straat neergedaald was niet ongebruikt laten. Met mijn nieuwe push-up BH, knalrode topje en keurige kleurtje in mijn haar ben ik demonstratief de hond uit gaan laten in het volle zicht. En wat kun je opknappen van zoiets stompzinnigs zeg!

 

Eerder gepubliceerd op: http://dianavanderwalblogt.tumblr.com/

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

1 reactie

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: