Boekrecensie: Vier het leven, van Elly Koster

0

VIER HET LEVEN

Is de titel van het nieuwe boek van schrijfster Elly Koster. Hier is ze nog hard voor aan het werk en het komt in april 2016 uit: Vier Het Leven!
De wegen die zij heeft afgelegd met de auto, per fiets en lopend door het Noorse prachtige landschap, zijn zichtbaar in haar boeken. Het is geen plaatjes boek, maar door haar manier van schrijven krijg je een beeld. Ze beschrijft de kleine, mooie dingen die ze tegenkomt, wetenswaardigheden en eten, welke typisch zijn voor Noorwegen en ook de lange weg naar de Noord Kaap, op een heel persoonlijke manier.

Sinds 2015 ben ik in het bezit van twee van haar boeken *Blind Vertrouwen* en *Winter Romance*. Er ontvouwt zich een romantisch verhaal met een Scandinavische Touch in beide boeken, waardoor ik ontspannende leesuren heb gekregen.
Elly heeft een vlotte, makkelijke pen, met oog voor details en persoonlijkheden, die goed uit de verf komen. Leuk!

Het boek ‘Blind Vertrouwen’ van schrijfster Elly Koster uit Dronten is genomineerd voor de Valentijnprijs. Dat is de prijs voor het beste romantische boek van 2016.

Koster is blij verrast met haar nominatie. “Ik kan het wel uitgillen van blijdschap. Het boek heb ik afgemaakt in een zware periode, waar ik van kanker aan het herstellen was. Alleen al de nominatie is een mooie afsluiter van die periode.”

De Valentijnprijs wordt voor de tweede keer uitgereikt. In totaal zijn er vijf boeken genomineerd. Op 13 februari wordt de winnaar bekend gemaakt.

Bron: http://valentijngenootschap.nl/ 

Blind vertouwen en voor en achterkant boek6

 

 

 

 

 

Natuurlijk heb ik op dat boek gestemd!
Hoezo?
Omdat ‘Blind Vertrouwen’ een positief boek is en het Elly met haar schrijfstijl is gelukt om mij het boek in 2 dagen uit te laten lezen!
Vanwege haar vlotte, eigentijdse pen en omdat het verhaal ontspant. Nergens is het verhaal zwaar en ik reis mee tussen Noorwegen en Nederland, met vertrouwen in de goede afloop.

Dat haar tweede boek ‘Winter Romance’ van 2015 hier op tijd werd bezorgd, met een persoonlijke ‘La Vie est Belle’ opdracht voorin, verheugde mij zeer. Met een gekneusde hand, tussen kerst en nieuwjaarsdag, las ik dit boek met een heerlijke verhaallijn rond de kerstboom, met een romantisch happy-end!

Persoonlijk
Ons eerste contact hadden wij nadat Elly een fietser liet zien via YouTube. Een fietser die in balans bleef op de Hardangervidda in Noorwegen. Deze prachtige hoogvlakte en nog meer moois zag ik ook zelf op onze Noorse rondreis vakantie (2011). Het evenwicht en balans wat zichtbaar is in zo’n prachtig natuurgebied, daar werd ik toen al blij van.

Bewondering hebben voor iemand die je niet persoonlijk kent, op de fiets, op dansschoenen of voor iemand die enthousiasmerende tweets, blogs, boeken, gedichten, brieven, liedjes schrijft en of zingt of vertelt, boetseert, tekent, schildert, blijf ik een mooi gegeven vinden. Inspirerend!

Dan blijkt dat het contact wat ik met Elly krijg ook steunend te zijn, ondanks de droeve deler, want ook zij kreeg de diagnose darmkanker. We raakten allebei opgeslokt door onze diagnose en behandeling, maar hielden contact. Zonder de deur uit te komen, kunnen we elkaar lezen en ook genieten van elkaar schrijfsels en wel en wee. En ik dus van haar boeken.

Ik zag alweer de grote landkaart van Noorwegen voorbij komen, als leidraad voor het volgende boek wat ze nu aan het schrijven is:
VIER HET LEVEN Ik kijk ernaar uit!

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: