Beeld van een mooie vrouw van vijftig

0

Hoe kan het toch zijn dat dat beeld van een mooie vrouw van boven de vijftig lastig te vatten is?

Naar mate je ouder wordt, ga je ook meer naar het karakter kijken van iemand en lijkt die buitenkant soms minder van belang. Natuurlijk is een (vol)slank, goed geproportioneerd en verzorgd uiterlijk een van de kenmerken van een mooie vrouw. Of ze nu ouder of jong zijn.
Maar als je me dan vraagt hoe die oudere mooie vrouwe er precies uitziet, moet ik in combinaties praten. De looks en lichaamsmaten van Doutzen Kroes en ……. en dan wordt ie lastig. Want dan moet ik gaan zoeken naar een type vrouw dat de innerlijke beauty moet representeren. Dat zijn er een heleboel maar ook eigenlijk ook weer geen één. Eigenlijk alleen mijn eigen vrouw. Jessus, wat klef!!

Ik kom er anders niet uit. Voor mij (!) is mijn partner de innerlijke schoonheid die ik graag aan de wereld zou willen tonen, maar die wereld ziet nooit wat ik in haar zie !

Zij en ik hebben onze eigen definitie van schoonheid. Die wordt bepaald door mijn (roze) bril. Die bril geeft een beeld van een partner dat alleen ik maar zie door de dingen die we samen hebben gezien, beleefd en doorgemaakt.

Dus hoe kan ik de innerlijke schoonheid laten zien? Dat lukt dus niet! Dus lukt het ook niet om een algemeen beeld te geven van een mooie vrouw van boven de vijftig.

Uiterlijke schoonheid is wel min of meer bepaald. Lang haar, mooie huid, stralende ogen, volle lippen, grote/gevulde boezem, zichtbare heupen/billen zijn uiterlijke kenmerken van een mooie vrouw van alle tijden. Kijk maar eens in de bijbel, in Hooglied (7,7-10) hoe daar een mooie vrouw beschreven is.

Wat ben je mooi, wat ben je bekoorlijk,
liefde en verrukking, dat ben jij.
Als een palm is je gestalte,
je borsten zijn als druiventrossen.
Ik dacht: Laat ik die palm beklimmen,
ik wil zijn bladeren grijpen.
Laten jouw borsten
als trossen van de wijnstok zijn,
je adem als de geur van appels,
je tong als zoete wijn
waarin mijn kussen baden,
mijn lippen en tanden gedompeld zijn.

Maar een mooie vrouw van vijftig? Probeer haar niet langer te beschrijven, het lukt je niet en als het je al voor jezelf lukt, ziet die ander toch niet helemaal wat je bedoelt, omdat diegene niet met haar heeft doorgemaakt wat jij met haar hebt beleefd.

Eigenlijk is het ook enorme onzin om een algemeen schoonheidsbeeld neer te willen zetten. Dat is een van de voordelen als je vijftig bent. Maar dat snap je ook alleen maar als je Abraham of Sara bent geworden. Je geniet van elkaar zonder elkaar te beschrijven! Genieten van elkaars aanblik, genieten van elkaars woorden. Geniet ook van elkaars genieten, dat maakt het leven na je vijftigste ook zo leuk!

181joan crawford

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: