Het aanstekelijk enthousiasme van Freek Vonk

0

Ik begreep nooit zo veel van de hype rond Freek Vonk. Maar dat komt eigenlijk vooral doordat ik Freek alleen maar kende als de ex van Eva die zich voor de haaien gooit.

Maar omdat we op een regenachtige dag in januari toch niets te doen hadden. En we vlakbij Naturalis wonen, besloten we met onze zoon Joep maar eens naar de tentoonstelling GIF te gaan. En sindsdien ben ik om. Freek Vonk is fantastisch. Als een ware opvolger van Steve Irwin weet hij op boeiende en enthousiaste wijze zijn liefde voor de natuur en gevaarlijke dieren over te brengen.

En hij heeft zo veel expressie en enthousiasme dat hij mijn autistische zoon Joep langer dan 10 minuten kan boeien. En dat is een prestatie op zich kan ik je vertellen.

Joep geeft niet zoveel om de natuur en snapt er nog minder van. Natuur is voor hem vooral wandelen in een bos of een park. Verder komt hij niet. Maar dat is dan ook niet de reden dat Freek zo boeiend is. Het is vooral zijn expressie, zijn manier van geanimeerd vertellen en zijn enthousiasme die het doen. Dat maakt Freek leuk om naar te kijken en luisteren.

Net als Steve Irwin weet Freek Vonk ons dus op aanstekelijk enthousiaste wijze iets bij te brengen. Je wordt als het waren mee genomen op avontuur en ondertussen wordt je ook nog wat wijzer. En dat maakt nog maar eens duidelijk dat de manier waarop je een boodschap brengt minstens zo belangrijk is als de boodschap zelf.

De tentoonstelling GIF is geheel in de stijl van Freek Vonk mooi opgezet, een tikkeltje avontuurlijk en leerzaam. Er zijn dieren, experimenten en interactieve elementen. Je mag vrijwel overal aankomen en waar je niet aan mag komen zit veilig achter glas. Het is een echte aanrader voor zowel kinderen als volwassenen en dus zelfs voor kinderen als Joep.

We hebben die middag de tentoonstelling 3 keer gezien en de filmpjes allemaal minstens 5 keer. En sindsdien knalt Freek ook bij af en toe ons de huiskamer in. Wat voor ons als ouders wel weer een welkome afwisseling is van Bob de Bouwer.

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: