1000 mannen

7

Het bericht kwam heel raar op mij over. 1000 Noord-Afrikaanse/Arabische mannen hadden zich op het station van Keulen verzameld en randden meer dan 80 vrouwen aan en bestalen hen. Men sprak van massa-aanranding.

Als je dit leest, klinkt het zo raar dat je denkt: ‘Dit kan niet waar zijn.’

1000 mannen van Noord-Afrikaanse en Arabische afkomst, die met elkaar afspreken op het station van Keulen om vrouwen aan te randen. Dat lijkt bijna onmogelijk. Waarschijnlijk is het ook niet zo gegaan, maar het kopt zo lekker in de krant.

Ik zeg niet dat de vrouwen liegen, in tegendeel. Ik heb in de tijd dat ik in de horeca werkte en mezelf in het uitgaansleven begaf, regelmatig gezien hoe groepjes beschonken mannen langslopende meisjes lastig vielen. En ja dat waren heel vaak Noord-Afrikaanse mannen. Sad but true.

Maar om nou te zeggen dat deze kloothommels dat van te voren hadden afgesproken. Dat geloof ik niet. Ik denk eerder dat ze onder invloed van alcohol en god-weet-wat-nog-meer, hun hormonen niet meer onder controle hadden. En in een staat van stoerdoenerij en bezopen geilheid hun klauwen niet thuis konden houden.

Ik denk dat dat ook in Keulen is gebeurd. Er waren die nacht veel mensen op straat en op het station. Mensen waren euforisch en hadden gedronken. Voor veel mensen verdwijnt dan het normbesef naar de achtergrond. In die hoedanigheid zullen verschillende groepjes mannen van 3 tot 10, zich hebben vergrepen hebben aan de langslopende vrouwen. Omdat ze opgingen in de menigte werden ze niet opgemerkt en waren de vrouwen weerloos. Als het een georganiseerde groep zou zijn geweest, hadden omstanders en politie het waarschijnlijk wel opgemerkt.

Is het verderfelijk en walgelijk, wat er in Keulen gebeurd is? Ja, absoluut. Laat daar geen twijfel over bestaan.

Heeft het beeld dat Europese vrouwen makkelijk zouden zijn, dat onder veel Noord-Afrikaanse/Arabische mannen heerst, meegespeeld? Hoogst waarschijnlijk wel. En ja dat is onaangepast, asociaal, middeleeuws en seksistisch. Dat moet bestraft, bestreden en uitgebannen worden.

Is dat een reden om elke Noord-Afrikaan en Arabier te veroordelen? Is dat een reden om vluchtelingen uit oorlogsgebieden niet meer te helpen? Ik denk het niet.

Het klopt dat de maatschappij verhardt. Het is waar dat er steeds meer moslims in Nederland zijn dan 25 jaar geleden. Maar het kan toch niet zo zijn dat we het gedrag van een stelletje onaangepaste primaten een hele bevolkingsgroep gaan aanrekenen? Dat is gewoonweg onrechtvaardig.

Het is trouwens ook nog eens zo dat het gedrag van de bovengenoemde mannen niet veel met de Islam te maken heeft. De Islam verbiedt alcoholgebruik, aanranden en stelen. Elke godvrezende moslim zal zich de ogen uit de kop schamen om geassocieerd te worden met dit tuig.

Een ding is me wel duidelijk. Met de opvoeding en ideeën van deze mannen is een hoop mis. En daar zullen gezagdragers, opvoeders, overheid en elk weldenkend mens iets aan moeten gaan doen. Maar dat betekent niet dat het moet leiden tot racisme, discriminatie en omgekeerd seksisme.

 

foto via Alexandra Landman @Landemain

foto via Alexandra Landman @Landemain

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

7 reacties

 1. Rolande De Bruyn on

  Ik denk juist dat dat het probleem is, het zijn geen moslim mannen die uit liefde voor hun geloof leven die dit op hun kerfstok hebben.
  Het maakt echt niet uit of ze het georganiseerd hebben of niet, het maakt uit dat dit kon gebeuren in een mensenmassa.
  Dit soort mannen hebben geen respect voor vrouwen , westers of niet, zelfs niet voor vrouwen van hun eigen cultuur, ze beschouwen vrouwen gewoonweg als iets onbelangrijk in het leven , niets , vuilnis. Kort gezegd dit zijn onmensen, heel erg, verschrikkelijk dat dit op een dag dat er goede voornemens zouden moeten genomen worden gebeurd….!! Sorry zo denk ik erover, denk ook niet dat alle vluchtelingen zo zijn, maar spijtig genoeg zitten er rotte appels tussen…..))

  • Zo denk ik er ook over Rolande. Ik denk ook niet dat dit ophoudt als je geen vluchtelingen meer binnen laat. Dit zijn gewoon respectloze eikels. Onopgevoed tuig en daar moet heel hard tegen opgetreden worden.

 2. Martin Holland on

  Tja, gelovigen maken het geloof. En onder Moslims zijn er vast god vrezende lieden die leven volgens de Geschriften, maar ook gelovigen die er andere normen en waarden op na houden. Waarden als ” Alle Nederlandse vrouwen zijn hoeren”, of ongelovigen mag je bedriegen. En grappig, maar dit zijn ook Moslims. En de Salafisten zijn ook Moslims, En al deze gelovigen noemen zichzelf moslims en de andere gelovigen zijn geen Moslims.

  Dus het waren Noord Afrikaanse Moslims. En als ik Moslim was zou ik me rotschamen voor mijn geloofsgenoten. Maar dat doen ze dan weer niet. Want die anderen zijn geen Moslims, vinden ze.

  • Gaat er mij om dat de goeden onder de kwaden lijden als we generaliseren. Dit soort hufters moeten gewoon opgepakt en bestraft worden ongeacht hun geloof. Verkrachting, aanranding en diefstal zijn verboden in Europa. En daar heeft iedereen zich aan te houden. Of je nu Ulrich of Ibrahim heet.

   • Martin Holland on

    Het treurige is dat kinderen worden opgevoed met dit beeld. Uit helaas de praktijk weet ik dat Turkse kinderen mijn vriendin nariepen, “hé hoer, neuken”. Zes jaar, dat verzin je niet zelf, maar krijg je mee van je tweede generatie vader. En niet de vader van Ulrich, of Jan, of Jun Ju.

 3. Er is maar 1 oplossing,terug naar hun eigen cultuur en daar proberen ze op te voeden.De verschillen qua cultuur zijn te groot.

 4. In het bericht wordt niet over Moslims gesproken? Dat vul je zelf in. Wat ik mis is het respect voor de samenleving die hun veiligheid en een nieuwe toekomst biedt. Zij komen hierheen. Zijn door 6 veilige landen gereisd. En dan gedraag je je zo. Wat mij betreft verlies je dan je status.

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: